Metsätilojen osto rahastoille

Asiakkainamme on useita rahastoja. Korkotason noustua rahastojen kiinnostus metsiin on alkanut yleisesti laskea, mutta joillekin tiloille on edelleen kysyntää sekä tiloille, joihin olemassa olevat rahastojen metsät rajoittuvat.

Rahastoja kiinnostaa pääsääntöisesti yli 30 hehtaarin metsätilat.

 

Metsätilan myyminen kauttamme on vaivatonta ja kulutonta

Näin metsätilan myynti etenee:

  1. Selvitetään, löydämmekö metsäkiinteistölle tämän hetken ostajan. Jos ostajaa ei nyt meillä ole, teemme ehdotuksen, miten asian kanssa kannattaa jatkaa.
  2. Teemme kiinnostavalle kohteelle alustavan hinta-arvion, yleensä se voidaan tehdä muutamassa päivässä Metsään.fi -sivuston sekä laseraineistojen avulla.
  3. Jos hintataso on riittävä tai lähellä sitä, kohde arvioidaan maastossa. Maastoarviointi tehdään, vaikka sellainen olisi jo olemassa.
  4. Lopullinen tarjous pystytään yleensä antamaan muutamassa viikossa.
  5. Hyväksytystä tarjouksesta kaupantekoon menee yleensä 2-4 viikkoa. Tila maksetaan kaupanteon yhteydessä.

Hinnan arviointi on ostettavaksi valituilla tiloilla asiakkaallemme maksuton. Pieniä kustannuksia ja viivästystä kaupantekoon voi kuitenkin aiheuttaa kiinnitysten purkaminen. Mikäli myyjä myy vain osan tilasta, ostaja maksaa yleensä määräalan jakokustannukset. Myös kaupanvahvistajan palkkio maksetaan ostajan toimesta. Myyjän vastuulle jäävät veroseuraamukset.