Metsärahasto

Metsätilojen osto OP-metsänomistaja -erikoissijoitusrahastolle

OP-metsänomistaja -erikoissijoitusrahasto on Osuuspankin yksi asiakkaillensa tarjoama sijoitusrahastovaihtoehto. Rahaston tuotto perustuu metsien kasvuun ja metsistä saataviin hakkuutuloihin. Metsiä hakataan kokonaisuutena kestävästi eli vähemmän kuin ne kasvavat. Yksittäisellä tilalla hakkuita kuitenkin toteutetaan siten, että kokonaisuuden tuotto maksimoituu.

Silvat Metsätieto Oy ostaa rahastolle metsiä Etelä-, Keski-, ja Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta sekä Lapista.

 

Tarjoa tilaasi myyntiin

Rahastoa kiinnostaa pääsääntöisesti yli 30 hehtaarin metsätilat. Metsätilojen hintataso on noussut parin viime vuoden aikana selvästi. Puun hinta on syksyn aikana laskenut ja se alkaa todennäköisesti heijastumaan myös metsätilojen hintaan. Nyt on todennäköisesti hyvä aika tarjota tilaa myyntiin.

 

Metsätilan myyminen kauttamme on vaivatonta ja kulutonta

Näin metsätilan myynti etenee:

  • Pyydä alustava hinta-arvio, yleensä se voidaan tehdä muutamassa päivässä Metsään.fi -sivuston sekä laseraineistojen avulla
  • Jos hintataso on riittävä tai lähellä sitä, kohde arvioidaan maastossa (vaikka siitä olisikin arvio olemassa)
  • Lopullinen tarjous pystytään yleensä antamaan muutamassa viikossa
  • Hyväksytystä tarjouksesta kaupantekoon menee yleensä 2-4 viikkoa. Tila maksetaan kaupanteon yhteydessä

Arviointi on asiakkaallemme maksuton. Pieniä kustannuksia ja viivästystä kaupantekoon voi kuitenkin aiheuttaa kiinnitysten purkaminen. Mikäli myyjä myy vain osan tilasta, ostaja maksaa määräalan jakokustannukset. Myös kaupanvahvistajan palkkio on maksetaan ostajan toimesta. Myyjän vastuulle jäävät veroseuraamukset.

 

Myy kerralla mahdollisimman paljon

Aiemmin pienet metsätilat oli helppo myydä ja suurissa tiloissa yksikköhinnat olivat alhaisemmat, kun ostajia oli vähemmän. Rahastojen ja muiden metsäomaisuuden hankintaan keskittyvien yritysten tultua markkinoille on tilanne muuttunut ja suurten tilojen yksikköhinnat ovat korkeammat kuin pienten.

Jos mietit minkä verran myyt, myy kerralla mahdollisimman paljon!

 

Metsätilan arviointi onnistuu talvella kesää paremmin

Arvioimme tilat talvella lumisella alueella käyttäen moottirikelkkaa ja suksia. Erityisesti Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa arviointi on usein talvella nopeampaa kuin lumettomana aikana.

Oletko myymässä metsätilaasi?

Ota meihin yhteyttä!