Metsätilojen osto OP-metsänomistaja -erikoissijoitusrahastolle

 

OP-metsänomistaja- erikoissijoitusrahasto on Osuuspankin yksi asiakkaillensa tarjoama sijoitusrahastovaihtoehto. Rahaston tuotto perustuu metsien kasvuun ja metsistä saataviin hakkuutuloihin. Metsiä hakataan kokonaisuutena kestävästi eli vähemmän kuin ne kasvavat. Yksittäisellä tilalla hakkuita kuitenkin toteutetaan siten, että kokonaisuuden tuotto on maksimoituu.

Silvat Metsätieto Oy ostaa rahastolle metsiä Etelä-, Keski-, ja Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta sekä Lapista.

Harkitsetko metsätilasi myyntiä?

Rahastoa kiinnostaa pääsääntöisesti yli 30 ha metsätilat. Metsätilojen hintataso on noussut parin viime vuoden aikana selvästi. Puun hinta on syksyn aikana laskenut ja se alkaa todennäköisesti heijastumaan myös metsätilojen hintaan. Nyt on todennäköisesti hyvä aika tarjota tilaa myyntiin. Kauttamme tilan myyminen on vaivatonta ja kuluja ei yleensä juuri tule:

  • Pyydä alustava hinta-arvio, yleensä se voidaan tehdä muutamassa päivässä Metsään.fi ja laseraineistojen avulla
  • Jos hintataso on riittävä tai lähellä sitä, kohde arvioidaan maastossa (vaikka siitä olisikin arvio olemassa)
  • Lopullinen tarjous pystytään yleensä antamaan muutamassa viikossa
  • Hyväksytystä tarjouksesta kaupantekoon menee yleensä 2-4 viikkoa. Tila maksetaan kaupanteon yhteydessä

Pieniä kustannuksia ja viivästystä kaupantekoon aiheutta usein kiinnitysten purkaminen. Mikäli myyjä myy vain osan tilasta, ostaja maksaa määräalan jakokustannukset. Myös kaupanvahvistajan palkkio on maksetaan ostajan toimesta. Myyjän vastuulle jäävät veroseuraamukset

 

Paljon on enemmän …

Aiemmin pienet metsätilat oli helppo myydä ja suurista tiloissa yksikköhinnat olivat alhaisemmat, kun ostajia oli vähemmän. Rahastojen ja muiden metsäomaisuuden hankintaan keskittyvien yritysten tultua markkinoille on tilanne muuttunut ja suurten tilojen yksikköhinnat ovat korkeammat kuin pienten.

Jos mietit minkä verran myyt, myy kerralla mahdollisimman paljon!

 

Arviointi onnistuu talvella kesää paremmin

Arvioimme tilat talvella lumisella alueella käyttäen moottirikelkaa ja suksia. Erityisesti Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa arviointi on usein talvella nopeampaa kuin lumettomana aikana.

 

Ota yhteyttä. Yhteydenottolomake löytyy etusivun akareunasta